Een hypotheek is een complex product waarbij een goed advies erg belangrijk is. Mogelijke vragen die u heeft betreffende de advisering over de Starters Renteregeling treft u hieronder aan.

Wat doet Social Finance met mijn persoonsgegevens?

Omdat u een hypotheek heeft afgesloten met de Starters Renteregeling verwerkt Social Finance uw persoonsgegevens. Deze persoonsgegevens bewaren wij omdat dit nodig is om u goed van dienst te zijn. Bijvoorbeeld uw naam en contactgegevens om contact met u te onderhouden en om een overeenkomst waarbij u partij bent uit te kunnen voeren. Wij verwerken en bewaren uw persoonsgegevens ook om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Op grond van wet- en regelgeving moeten we bepaalde persoonsgegevens van klanten vastleggen en soms ook verstrekken aan instanties en toezichthouders. U kunt daarbij ook denken aan een notaris, wanneer u de Starters Renteregeling beëindigt door oversluiting naar een andere hypotheekbank of verkoop van uw woning. Ook delen wij uw gegevens vanzelfsprekend met de eerste hypotheekbank (Obvion of Achmea Hypotheekbank) omdat de Starters Renteregeling met hun hypotheek samenhangt. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring op deze website.

Kunnen jullie mij adviseren over het afsluiten van een hypotheek?

Nee, dat kunnen wij niet. Social Finance is een kredietinstelling die de Starters Renteregeling mag verstrekken, maar geen hypotheekadvies kan en mag geven. U kunt hiervoor het beste terecht bij een hypotheekadviseur.

Waar kan ik terecht voor advies over mijn Starters Renteregeling hypotheek?

Het is doorgaans het handigste om te informeren bij de hypotheekadviseur waar u de hypotheek indertijd heeft afgesloten. Als dit niet mogelijk is, is het voor u goed om te weten dat de Eigen Huis Hypotheekservice (Vereniging Eigen Huis), de Hypotheekshop, de Hypotheker en Hypotheek Visie in de afgelopen jaren actief zijn geweest met het afsluiten van de Starters Renteregeling.

Kan ik een hypotheek met Starters Renteregeling afsluiten?

Nee, het is vanaf 1 juli 2016 niet meer mogelijk om een nieuwe hypotheek met de Starters Renteregeling af te sluiten.

Is rentemiddeling mogelijk met de Starters Renteregeling?

Nee, rentemiddeling is niet mogelijk in combinatie met de Starters Renteregeling.